Etusivu/Asuminen ja ympäristö/Kerhot ja yhdistykset

Kerhot ja yhdistykset

Monet virkeät harrastekerhot ja -yhdistykset antavat Sinulle ja perheellesi mahdollisuuden viettää vapaa-aikaa lukuisilla eri tavoilla!

Mannerheimin lastensuojeluliiton Maaningan paikallisyhdistys tarjoaa maaninkalaisille lapsille, nuorille ja perheille toimintaa ja tapahtumia lähellä heitä. Toimintaamme ovat olleet mm. avoin perheliikuntavuoro, vuosittainen teatteritapahtuma ja erilaisia retkiä. Lisätietoa meistä ja toiminnastamme löydät internetsivuiltamme: maaninka.mll.fi, tai facebookissa nimellä MLL Maaninka. Voit ottaa meihin myös yhteyttä sähköpostitse: mll.maaninka@gmail.com. Tervetuloa mukaan!

Kuopion kansalaisopiston runsas kurssitarjonta, Maaningan Mahti -urheiluseura ja Maaningan Martat tarjoavat Sinulle ja perheellesi varmasti tekemistä, vaikka viikon jokaiselle illalle!

Maaningan 4H-yhdistys ohjaa oppimaan käytännönläheisesti arvojensa harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi mukaisesti. Maaningan Maahiset puolestaan on pieni mutta virkeä partiolippukunta, jossa “välitetään ja muutetaan välittäminen teoiksi”.

Pohjois-Savon Karate ry:n toiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille, nuorille ja aikuisille monipuolista liikuntaa sekä etenkin mahdollisuus tavoitteelliseen karaten lajiharjoitteluun.

Saapaanheitto on todella suomalainen urheilulaji ja sitä pääsee harrastamaan muun muassa Maaningan Heittävien tavien kanssa.

Tavikset puolestaan harrastavat jääkiekkoa, tarkempaa tietoa Mika Hoffrenilta, mika(at)rautasport.fi.

Siilinjärven-Maaningan Pelastuskoirat ry (SiMPeK) voi olla aktiivisen koiraihmisen valinta.

Kaikkia ikään, kokoon, näköön tai tasoon katsomatta heppahenkisiä saattaa kiinnostaa Hurma Riders Maaninka ry.

Kalastus on suosittua kesällä ja talvella, tietoja Pohjois-Savon tarjonnasta on muun muassa MuikkuSuomi.fi:ssä. Käärmelahden osakaskunta on eräs aktiivinen toimija.

Savon suurin sisäampumarata on urheilutalon alakerrassa ja siellä toimii Maaningan- Metsästys ja Ampumaseura eli MaMas.

Maaningan nuorisotila Komppis on yksi päivittäin toimivista, nuorisoa palvelevista yksiköistä. Nuorisopalvelujen työntekijät kohtaavat nuoria erilaisissa toimintaympäristöissä, tilanteissa ja ajankohdissa. He tekevät laajaa yhteistyötä eri tahojen ja toimijoiden kanssa. Komppis myös tarjoaa tiloja nuorisoryhmien ja nuorisojärjestöjen käyttöön maksutta.

Lapsille ja nuorille tuottavat monipuolisia tapahtumia ympäri vuoden myös Kuopion Kallaveden seurakunta, Maaningan koulut ja useat muut yhdistykset.