Etusivu/Palvelut/Kuopion kansalaisopisto

Kuopion kansalaisopisto

Voit osallistua myös Maaningalla Kuopion kansalaisopiston kursseille ja kokea harrastamisen ja oppimisen iloa. Tule mukaan ja ole parhaimmillasi siinä, mistä pidät!

Vuonna 1916 perustettu Kuopion kansalaisopisto on yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista kansalaisopistoista. Kaikki ovat tervetulleita kansalaisopiston kursseille iästä tai taitotasosta riippumatta. Kuopion kansalaisopiston päätoimipaikka sijaitsee Puistokartanossa, aivan Kuopion keskustassa olevassa historiallisessa kasarmirakennuksessa. Kansalaisopisto toimii Kuopion ja Kuopioon liitettyjen kuntien lisäksi myös Kaavilla, Rautavaaralla ja Tuusniemellä. Opetuspaikkoja on 135 ja opetustarjonnassa on vuosittain noin 2000 kurssia yhdessätoista eri ainealueessa. Täytettyjä kurssipaikkoja on vuosittain noin 25 000.

Tule sinäkin mukaan oppimaan uutta, kertaamaan jo opittua, rentoutumaan ja lisäämään omaasi ja läheistesi hyvinvointia mm. liikunnan, kuvataiteen tai tanssin parissa. Maaningalla on kursseja myös terveydessä ja hyvinvoinnissa sekä omia kursseja perheen pienimmille kuvataiteessa ja tanssissa.

Musiikki elää vahvasti Maaningalla. Tähän tarpeeseen vastataan järjestämällä tasokasta yksilöopetusta monissa eri instrumenteissa ja laulussa. Yhteinen nuotti löytyy puolestaan musiikkiryhmä Rubatossa ja Sokka irti -lauluyhtyeessä. Kuopion kansalaisopiston tarjontaan kuuluu myös monipuoliset verkkokurssit ja ilmaiset etäluennot, joihin voi osallistua mistä vain – Maaningaltakin.

Kuopion kansalaisopiston kursseille on jatkuva ilmoittautuminen netin kautta. Tarkempaa tietoa ilmoittautumisesta Kuopion kansalaisopiston kotisivulta ja sometileiltä: Facebookista ja Instagramista. Kuopion kansalaisopisto on kiinnostunut myös sinun mielipiteistäsi ja kurssitoiveistasi. Uudet kurssi-ideat ja kehitysehdotukset ovat aina tervetulleita. Maaningan aluevastaavana toimii musiikinopettaja Petra Lisitsin-Mantere. Voit olla yhteydessä häneen kaikissa Kuopion kansalaisopistoa koskevissa kysymyksissäsi joko sähköpostilla petra.lisitsin-mantere@kuopio.fi tai puhelimitse 044 718 4718.

Alla olevista linkeistä aukeaa kansalaisopiston tiedotteita pdf-muodossa.

Luennot Maaningalla

Senioriaamupäivät

Ole rohkea ja utelias, kokeile jotain uutta tai kertaa vanhaa. Tule mukaan, opitaan yhdessä.

Kuopion kansalaisopisto

Puistokartano

Puistokatu 20, 70110 Kuopio

Puh. 017 184 711

kansalaisopisto@kuopio.fi

Kuopion kansalaisopiston asiakaspalvelu

Puistokartanon asiakas- ja puhelinpalvelussa – Puistokatu 20, Kuopio – hoidat ilmoittautumisen ja alennusten todistamisen sekä maksamisen työnantajan myöntämillä työsuhde-eduilla. Voit myös ilmoittautua ja maksaa kurssimaksuja netissä 24/7osoitteessa kansalaisopisto.kuopio.fi/

Puistokartanon asiakaspalvelu on avoinna ti klo 10–14 ja ke klo 12–18.

Puhelinpalvelu 017 184 711 on avoinna ma klo 9-11, ti ja to klo 10–14 sekä ke klo 12–18.

Kurssilaskutus yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla kansalaisopisto.kurssimaksut@kuopio.fi tai puh. 044 718 4712, ma ja to klo 9–11.

Maaninka asiakaspalvelupiste

Maaningantie 32, Maaninka

Puh. 044 748 8211

Voit todistaa alennuksia myös Maaningan asiakaspalvelupisteessä. Voit todistaa oikeutesi alennukseen kurssin alkamispäivään saakka. Tämän jälkeen alennuksia ei myönnetä.