Rakentaminen

Erityisesti Käärmelahteen on noussut uusia omakotitaloja muutaman talon vuosivauhdilla ja jos rakentaminen kiinnostaa, niin vapaita tontteja kannattaa tiedustella Kuopion kaupungilta, sekä yksityisiltä maanomistajilta. Myös Pihtisalmen alueella on runsaasti vapaita tontteja rakentamiseen, ks. kohta Maaningan tontit.

”Käärmelahti on aika rauhallinen paikka ja siellä kaikki on kaikkien kavereita”

Tavinsalmen alueella kasvaneet ja muualla opiskelleet nuoret ovat innokkaita paluumuuttajia. Myyntiin tulevat kiinteistöt viedään usein käsistä ennen kuin ne ehtivät välittäjälle. Avoimille markkinoille vapautuvat asuinkiinteistöt löytävät nopeasti uudet omistajat tai vuokralaiset. Vanhoja mummonmökkejä päivitetään nykyaikaan ja uusiakin rakennuspaikkoja perustetaan”

”Tuovilanlahti on aktiviinen ja virkeä kylä, jossa toimii nuorisoseura ja useita yrityksiä. Erityisesti kesäaikaan kylällä on erittäin vilkasta, kun kesäasukkaat ja matkailijat saapuvat. Kylän monipuoliset palvelut ja tapahtumat toimivat ympärivuotisesti niin kyläläisille ja muille paikallisille ihmisille kuin matkailijoille ja ohikulkijoillekin. Tuovilanlahtea on kehitetty matkailukyläksi jo useita vuosia talkootyöllä, nuorisoseuran, yrittäjien ja kyläläisten voimin.”

Maaningalla on runsaasti niin hirsi-, uudis- kuin korjausrakentamiseen liittyvää osaamista, katso kohdasta Maaningan yrittäjät.