Maaningan pitäjäraadin seuraavan kokouksen ajankohta

5.4.2022
Jaa:
  • Pitäjäraati tukee avustuksin maaninkalaisia kyläyhdistyksiä, -toimikuntia, seuroja ja järjestöjä, jotka toiminnassaan edistävät toimialueensa hyvinvointia ja lisäävät yhteisöllisyyttä.
   Vuosittaista määrärahaa on vielä käyttämättä. Nyt siis kannattaa lähettää perusteltu avustushakemus pyydettyine liitteineen pitäjäraadille katso ”Ota yhteyttä pitäjäraatiin”

   • Pitäjäraadin tulevat kokoukset 5.9.2023, 7.11.2023 ja 16.1.2024. Raati voi järjestää tarvittaessa lisäkokouksia.
   • Yhteydenotto- ja avustusten hakulomake on uudistumassa ja käytettävissä alkaen elokuu 2023 Ota yhteyttä pitäjäraatiin -valikosta. Vanha lomake ja sähköpostiosoite eivät ole enää käytössä. Mikäli olet lähettänyt meille postia 1.6.2023 tai sen jälkeen otathan meihin uudestaan yhteyttä, kiitos!

    Sähköpostiosoite: pitajaraati(at)maaninka.fi

   • Huomioithan, että raadin sihteeri lähettää kokouksien asialistan viikkoa ennen kokousta raadin jäsenille. Kokouksiin tulevat asiat tulee olla ajoissa sihteerin tiedossa, jotta mahdollisille lisäselvityksille jää riittävästi aikaa.

   • Pitäjäraatiin on oltu yhteydessä koskien Kaupungin teettämää liikenneturvallisuussuunnitelmaa ja toteutumisaikataulua. Kuopion Kaupungin teettämä liikenneturvallisuussuunnitelma on nähtävillä Kaupunkiympäristön palvelualueen sivuilla.
    Linkki sivuille

    Raportti Maaningan osalta sivuilla 30-32.Toimenpiteet merkitty karttaan ja kortteihin numerolla 7.

    Kiireellisyysluokka  1: toteutus 2022-2023

    Kiireellisyysluokka  2: toteutus 2024-2029

    Kiireellisyysluokka  3: toteutus 2029-

   • Kuopion kaupunki / yritysasiantuntija Jari Kosonen tiedottaa:

    Maaningan tontit
    Kuopion maaseutu, sen taajamat ja kylät tarjoavat monipuolista asumista luonnon lähellä, Maaseutukeskukset ja kylät – elämäniloa maaseudulla – Kuopio. Maaseututaajamissa ja -kylissä on myynnissä asuinkiinteistöjä, jonka lisäksi Kuopion kaupunki sekä yksityiset maanomistajat tarjoavat uusia tontteja asuinrakentajille, Omakotitontit – Kuopio.

    Tutustu Kuopion kaupungin tonttitarjontaan Maaningalla: https://kartta.kuopio.fi/link/21Uw49
    (Ohje: zoomaa ja siirrä karttaa haluamaasi kohtaan, tontin tiedot avautuvat klikkaamalla tonttia).

    Kuopion kaupungin yrityspalvelu

    Yrityspalvelu kokoaa yhteen yrityksille tarkoitetut palvelut, asiantuntija-avun ja verkostot. Autamme kaikenkokoisia yrityksiä, toimialasta riippumatta kehittymään liiketoiminnan alkuvaiheista yritystoiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen. Yrityspalvelut ovat osa Business Kuopion palvelukokonaisuutta.

    Tutustu palveluihin: Yrityspalvelu – Kuopio ja Maaseutuyritysten palvelut – Kuopio

 

(Tiedot päivitetty  20.08.2023)

Luetuimmat
23.6.2022 Maaningan Huiluuruppeemat 2022 Aika: 2022-07-08 18:00:00 Paikka: Maaninka Kunniahuilaaja valitaan jälleen tänä vuonna. Ehdotukset Maaningan kunniahuilaajaksi 2022. Nykyinen maaninkalainen tai maaninkalaislähtöinen henkilö/henkilöt, joka/jotka on teoillaan ja toiminnoillaan edistänyt kotiseudun tunnettavuutta ja toiminut sen hyväksi. Kaikkien yhteystietojen jättäneiden kesken arvotaan 50 euron lahjakortti Veskun Kievarille. Äänestää voi tämän linkin kautta: https://q.surveypal.com/Maaningan-kunniahuilaaja-2022 Äänestäminen on mahdollista perinteisellä lippu äänestyksellä seuraavissa liikkeissä: S-market Tähkä, K- market Maaninka, 27.6.2022 Leppälahtelaiset kertasivat puintihistoriaa ja juhlivat vanhan riihen kunniaksi Yli kolmekymmentä kyläläistä saapui pienimuotoiseen juhlaan Leppälahden Tenhulaan sateisesta päivästä huolimatta. Monet heistä tapasivat pitkästä aikaa toisiaan, olihan korona rajoittanut kaikkia tapaamisia jo pitkään. Nyt tapaamisen ja juhlan keskiössä oli kunnostettu riihi, joka alun perin lienee rakennettu 1800-luvulla. Se siirrettiin nykyiselle paikalle tasan seitsemänkymmentä vuotta sitten koska alkuperäisessä paikassaan, savikon päällä, riihi liikkui roudan voimasta 17.1.2023 Maaningalla on yhdeksän deffaa Maaningalla on varauduttu sydänpysähdystilanteisiin kahdeksalla deffalla. Ne sijaitsevat seuraavissa paikoissa: Maaningan terveysasema (Satamatie 10), puh. 0447488617 K-market Maaninka (Maaningantie 25), puh. 0443811243 S-Market Maaninka (Maaningantie 30), puh.046 9239035 Luonnonvarakeskus, LUKE, (Halolantie 31 A) Vanhainkoti Ainola (Ollintie 11), puh. 0447488651 Tuovilanlahden leipomo/Wanha Tietola (Tuovilanlahdentie 167B), puh. 0503281389 Puoti Kahvila Pulkko (Pulkonkoskentie 540), puh. 0403244577 Käärmelahden koulu 7.6.2022 Palvelu omasta takaa ja tuotevalikoima oman kylän mukaan Heti uuden kauppiasuransa alussa K-market joutui kilpailutilanteen muutoksen vuoksi ison uudistuksen eteen ja koko kaupparakennus uusittiin. Kun uusi kaupparakennus avattiin kesäkuun alussa vuonna 2020, paljon muuttui edelliseen nähden. Tuotevalikoima kasvoi ja tekniikka päivittyi uusimpaan mahdolliseen, erityisesti energiatehokkuuden osalta. Uudessa kaupassa otettiin ensimmäisten K-markettien joukossa käyttöön lämmöntalteenottojärjestelmä. Kauppiastaipaleen alussa muuttuivat myös aukioloajat, jotka ovat tulleet jäädäkseen. 18.7.2022 Kuukauden kylä: Leppälahti Leppälahden perinnemaiseman läpi kulkevaa Iisalmentietä ajava kiinnittää huomionsa sen kumpuilevaan yleisilmeeseen, viljaviin peltoihin ja usein esiin pilkahtavaan vesistöön, sen lahtiin ja selkien rantoihin. Samalla saattaa jäädä huomiotta kylän länsireunalla vedenjakajaan rajoittuvat laajat metsät. Ne tarjoavat vuosittain antiaan marjastajille ja sienestäjille sekä kylällä aktiivisesti toimivalle metsästysseuralle. Metsäluonto on Leppälahdella aina valmiina nautittavaksi vain korkeintaan muutaman askeleen